Feyenoord heeft woensdag het contract van Bilal Basaçikoglu met twee jaar verlengd. De 22-jarige aanvaller ligt nu tot medio 2020 vast bij de Rotterdammers. 

Basaçikoglu speelt sinds de zomer van 2014 voor Feyenoord, dat hem destijds overnam van sc Heerenveen. 

De jeugdinternational van Turkije heeft tot dusver 64 competitiewedstrijden achter zijn naam staan voor Feyenoord. Daarin scoorde hij drie keer. Vorig seizoen veroverde Basaçikoglu met Feyenoord de KNVB-beker.

Dit seizoen moet de buitenspeler, die al weken kampt met een enkelblessure, het voornamelijk doen met invalbeurten. Trainer Giovanni van Bronckhorst geeft op de flanken de voorkeur aan Eljero Elia en Steven Berghuis.

Rendement

Technisch directeur Martin van Geel is desondanks blij met het nieuwe contract van Basaçikoglu. "Deze keuze wordt breed gedragen door de mensen die dagelijks met hem werken. Bilal is een speler met veel snelheid en dreiging. Zijn rendement kan nog wel omhoog, maar daar werkt de technische staf dagelijks met hem."

In zijn derde seizoen bij Feyenoord hoopt Basaçikoglu op zijn eerste landstitel. De Rotterdamse koploper heeft met nog vier speelronden te gaan een punt voorsprong op naaste belager Ajax. Nummer drie PSV heeft vijf punten minder dan Feyenoord.