Ajax-trainer Peter Bosz vindt het niet verstandig dat Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, onlangs zei dat hij Feyenoord de landstitel gunt.

"Ik snap dat iedereen een voorkeur heeft. Die van mij ligt uiteraard bij Ajax", zei Bosz woensdag op zijn persconferentie in de aanloop naar de Europa League-wedstrijd van Ajax donderdag tegen Schalke 04.

"Ik denk dat het alleen niet verstandig is om die voorkeur uit te spreken als je een functie bekleedt als Van Breukelen doet. Al kan het me persoonlijk niet heel veel schelen."

De oud-doelman van PSV en Oranje deed zijn uitspraken afgelopen weekend, ook al was hij zich ervan bewust dat hij beter objectief kon blijven als directeur van de voetbalbond. "En toch zeg ik het, omdat ik ook gewoon een mens ben die van voetbal houdt en ziet wat er om hem heen gebeurt", zei Van Breukelen.

Van der Sar

Twee maanden geleden sprak operationeel directeur Gijs de Jong ook al zijn voorkeur uit voor Feyenoord in de titelstrijd. Die uitspraak werd destijds door PSV-trainer Phillip Cocu "zorgwekkend" genoemd.

Met in zijn achterhoofd de woorden van De Jong reageerde Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, woensdag op de uitspraken van Van Breukelen. "Wel mooi dat weer een KNVB-topman zijn voorkeur uitspreekt...”, twitterde Van der Sar cynisch.

Met nog vier speelronden te gaan is de titelstrijd tussen Feyenoord en Ajax zeer spannend. De Rotterdamse koploper, die in 1999 voor het laatst kampioen werd, zag zijn voorsprong op de Amsterdammers de laatste weken slinken van zes punten tot een punt. Nummer drie PSV heeft vijf punten minder dan Feyenoord.

Komende zondag speelt Ajax om 16.45 uur thuis tegen sc Heerenveen. Feyenoord speelt eerder die dag om 14.30 uur in De Kuip tegen FC Utrecht.