Juventus wil dinsdag vol op de aanval spelen als FC Barcelona op bezoek komt voor de eerste kwartfinale tussen beide ploegen in de Champions League.

"Het is voor ons onmogelijk om twee keer doelpuntloos gelijk te spelen en dan met strafschoppen te winnen'', zei coach Massimiliano Allegri van Juventus maandag

"Er komen vier of vijf aanvallende spelers van ons in actie. Het wordt een grote uitdaging, maar ik denk dat we op die manier kunnen winnen."

Allegri wilde zijn opstelling niet prijsgeven. Maar het zou heel goed kunnen dat topscorer Gonzalo Higuaín ondersteuning krijgt van Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Juan Cuadrado.

Ruimte

"Barcelona heeft een geweldige aanval met Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez, maar ze geven ook veel ruimte weg. We moeten profiteren van hun zwakke punten."

Juventus verloor twee jaar geleden van Barcelona in de finale van de Champions League (3-1). "Dus nu kunnen we laten zien dat we gegroeid zijn", wist Allegri.

Het duel in Turijn tussen beide Europese grootmachten begint om 20.45 uur.

De wedstrijd tussen Juventus en FC Barcelona wordt dinsdag uitgezonden op Veronica, NU.nl en de NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur, de aftrap is om 20.45 uur.

Wil je een melding op je smartphone of tablet ontvangen zodra de uitzending van Juventus-FC Barcelona begint? Klik dan onder dit artikel op de tag 'Champions League Alert' en kies voor ‘Mijn nieuws + pushbericht’.