Rick Karsdorp moet de laatste vier competitiewedstrijden van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De knieblessure van de rechtsback blijkt volgens Voetbal International zwaarder dan gedacht.

Karsdorp viel tijdens de verloren Klassieker tegen Ajax (2-1) uit met een blessure aan zijn knie. De international verliet de Arena vervolgens op krukken.

Uit een MRI-scan bleek dat er sprake was van een "minimale verrekking" aan zijn knieband. Nader onderzoek wees volgens VI uit dat Karsdorp ook meniscusschade heeft opgelopen.

Feyenoord bevestigde laat op maandag dat er inderdaad schade is aan de meniscus, maar wil nog niet spreken over einde seizoen voor Karsdorp. De rechtsback werd de afgelopen duels in de basisopstelling al vervangen door Bart Nieuwkoop.

Jörgensen

Coach Giovanni van Bronckhorst heeft de afgelopen tijd met aardig wat blessuregevallen te maken. Zo viel spits Nicolai Jörgensen vanwege een beknelde zenuw in zijn rug op het laatste moment af voor het uitduel met PEC Zwolle (2-2).

De Deen werkte maandag net Karim El Ahmadi een individueel programma af. El Ahmadi viel tegen PEC uit met liesklachten. Voor beide spelers geldt dat Feyenoord per dag bekijkt of zij zondag tegen FC Utrecht kunnen spelen.

Terence Kongolo is juist op de weg terug. De verdediger maakte maandag zijn rentree bij het tweede elftal. Hij speelde 45 minuten mee.

Feyenoord is met Ajax en PSV verwikkeld in een strijd om de landstitel. De Rotterdammers hebben door het puntenverlies bij PEC nog maar één punt voorsprong op Ajax. PSV volgt op vijf punten.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie