Nick Marsman is volgend seizoen niet meer de eerste doelman van FC Twente. De 26-jarige keeper en de club hebben "in gezamenlijkheid" besloten om na deze jaargang uit elkaar te gaan.

"We hebben met hem gesproken en zijn samen tot de conclusie gekomen dat zijn toekomst niet bij FC Twente ligt, maar dat het beter is dat hij elders zijn carrière vervolgt", aldus algemeen directeur Jan van Halst maandag op de site van FC Twente.

Marsman had een aflopend contract bij de club waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep en in oktober 2011 zijn debuut maakte.

"Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met de clubleiding en de trainer en zoals Jan zegt zijn we tot conclusie gekomen dat het beter is om aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan", reageert Marsman.

De goalie werd in het seizoen 2012/2013 verhuurd aan Go Ahead Eagles. In de vier jaargangen daarna was hij grotendeels eerste keeper bij Twente, al raakte hij die positie zowel vorig seizoen als het seizoen daarvoor wel enige tijd kwijt. In totaal speelde Marsman 117 officiële wedstrijden voor de Tukkers.

Brondeel

FC Twente legde eind vorige maand al een nieuwe keeper vast voor volgend seizoen. Jorn Brondeel komt over van Lierse SK, dat de 23-jarige Belg momenteel verhuurt aan NAC Breda.

De huidige nummer zeven van de Eredivisie maakte in een eerder stadium al bekend dat het aflopende contract van tweede keeper Sonny Stevens niet zal worden verlengd. De club wil derde doelman Joël Drommel volgend seizoen verhuren.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie