Granada, de huidige nummer voorlaatst van de Primera Division, heeft maandag oud-verdediger Tony Adams aangesteld als trainer tot het einde van het seizoen.

De voormalig international van Engeland volgt bij de club Lucas Alcaraz op. De Spanjaard werd eerder maandag wegens slechte resultaten op straat gezet.

De 50-jarige Adams, die tijdens zijn actieve loopbaan jarenlang voor Arsenal uitkwam, heeft nog niet heel veel ervaring als trainer. In 2003 werd hij aangesteld bij het kleine Wycombe Wanderers, waar hij na een jaar opstapte.

Na stages bij Feyenoord en FC Utrecht ging Adams in 2008 als assistent aan de slag bij Portsmouth, waar hij korte tijd ook hoofdtrainer was. Zijn laatste klus was bij Qabala in Azerbeidzjan, waar de Engelsman anderhalf jaar aan het roer stond en in 2011 vertrok.

De aanstelling van Adams bij Granada komt niet geheel uit de lucht vallen. Hij was door de Chinese eigenaar Jiang Lizhang al aangesteld als sportief directeur en is vice-voorzitter van het bedrijf DDMC, dat geleid wordt door diezelfde Lizhang.

Zeven punten

Met nog zeven competitieduels voor de boeg is Granada de nummer negentien van Spanje. Het gat naar Leganes, dat op de veilige zeventiende plaats staat, is zeven punten.

Adams beleeft zondag zijn eerste wedstrijd als trainer van Granada. Om 20.45 uur is nummer tien Celta de Vigo de tegenstander.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division