Zlatan Ibrahimovic is ervan overtuigd dat hij met de jaren beter wordt. De 35-jarige spits van Manchester United vergelijkt zichzelf met het personage Benjamin Button uit de met Oscars bekroonde film The Curious Case of Benjamin Button.

Ibrahimovic droeg zondag met een doelpunt en een assist bij aan de 0-3 winst van United op bezoek bij Sunderland. Hij speelde tot dusver 43 officiële duels voor de 'Red Devils' waarin hij 28 keer scoorde en tien assists gaf.

"Ik word beter en beter. Ik voel me als Benjamin Button. Ik ben oud geboren en zal jong sterven", aldus Ibrahimovic tegen Sky Sports.

"Ik train hard, blijf gefocust en geloof in wat ik doe. Ik weet wat ik kan en maak me geen zorgen. Ik probeer te genieten en het lijkt erop dat ik intelligenter word naarmate ik ouder word."

Vorig jaar zomer stapte Ibrahimovic transfervrij over van Paris Saint-Germain naar United. Op Old Trafford tekende hij voor een jaar, maar de Zweed is met United in gesprek om zijn aflopende verbintenis te verlengen.

Energie

Ibrahimovic, die eerder uitkwam voor onder meer Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona en AC Milan, heeft nog lang niet het gevoel dat hij een punt achter zijn loopbaan moet zetten.

"Natuurlijk ben ik niet meer zoals vijf of tien jaar geleden, maar ik ben meer ervaren. Ik verspil minder energie aan dingen die ik niet nodig heb", aldus de 116-voudig Zweeds international.

United is de huidige nummer vijf van de Premier League met 57 punten uit dertig wedstrijden. De formatie van trainer José Mourinho komt komende zondag in de Premier League om 17.00 uur thuis in actie tegen koploper Chelsea.

Eerst spelen Ibrahimovic en United donderdag in Brussel de heenwedstrijd tegen Anderlecht in de kwartfinales van de Europa League. Die wedstrijd begint om 21.05 uur.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League