Trainer Luis Enrique heeft na de onverwachte nederlaag van FC Barcelona zaterdag bij Malaga (2-0) hard uitgehaald naar de arbitrage.

Volgens Enrique, die na dit seizoen vertrekt uit Camp Nou, werd zijn ploeg ernstig benadeeld door scheidsrechter Jesus Gil Manzano.

"Voor ons gelden blijkbaar andere regels dan voor de andere teams", mopperde de Catalaanse trainer na de zeperd in stadion La Rosaleda.

Enrique wees onder meer op een niet gegeven strafschop en de rode kaart voor Neymar. De Braziliaan werd in de 65e minuut met twee keer geel van het veld gestuurd.

"Wij hebben een team dat doorgaans weinig schoppen uitdeelt en toch krijgen we om onbegrijpelijke redenen heel veel gele kaarten. Malaga had een paar heel lelijke tackles die niet bestraft werden en wij kregen wel geel."

Lange weg

Barcelona had de kans om weer naast Real Madrid aan kop te komen in La Liga, maar bleef nu op drie punten staan met een wedstrijd meer gespeeld. "Maar we geven niet op, er is nog een lange weg te gaan", aldus Enrique.

Real kwam eerder zaterdag eveneens niet tot winst. Het thuisduel met nummer drie Atletico Madrid eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division