Een dag na het 2-2 gelijke spel op bezoek bij FC Twente is de teleurstelling nog altijd groot bij PSV. Trainer Phillip Cocu verwacht wel dat zijn spelers er zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer zullen staan.

"Het was moeilijk vandaag, maar dat is logisch na de grote deceptie van gisteren", zei Cocu vrijdag op zijn persconferentie.

"Dan beleef je niet je beste dag. We hebben teruggeblikt en geëvalueerd. Het was lastig om de wedstrijd opnieuw te zien, maar je moet 'em altijd terugkijken. Om te leren van je fouten, maar ook om te kijken naar dingen die goed gaan."

PSV verspeelde in de Grolsch Veste diep in blessuretijd een 2-1 voorsprong. Na slordig balverlies van Andrés Guardado schoot Bersant Celina luttele seconden voor het laatste fluitsignaal de 2-2 achter doelman Jeroen Zoet, waardoor de Eindhovenaren een derde achtereenvolgende landstitel uit hun hoofd kunnen zetten.

PSV moet met nog vijf speelrondes voor de boeg liefst zeven punten goedmaken op koploper Feyenoord en zag donderdag ook de achterstand op nummer twee Ajax oplopen tot vier punten.

Champions League

Cocu realiseert zich dan ook terdege dat zelfs plaatsing voor de voorondes van de Champions League nog een helse klus wordt. "De Champions League is het niveau waarop we willen acteren."

Cocu hoopt dat zijn manschappen er tegen Willem II in slagen om de kater van de remise in Enschede weg te spoelen. "Het wordt lastig om ons direct te herpakken, maar ik weet zeker dat de spelers er alles aan zullen doen zondag te winnen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie