Ajax kan zaterdag in het uitduel met NEC gewoon beschikken over Davy Klaassen. Wel moeten de Amsterdammers het ook in Nijmegen nog zonder Kasper Dolberg stellen.

Klaassen liep woensdag tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (4-1) een kneuzing aan zijn scheenbeen op en moest zich in de rust laten vervangen.

De aanvoerder van de huidige nummer twee van de Eredivisie is echter voldoende hersteld om zaterdag weer in actie te kunnen komen.

Dat geldt niet voor Dolberg. De 19-jarige Deense spits deed vrijdag weliswaar de volledige groepstraining mee, maar is volgens de medische staf en trainer Peter Bosz nog niet wedstrijdfit.

Dolberg raakte ruim drie weken geleden geblesseerd aan zijn lies tijdens het Europese duel met FC Kopenhagen en miste daardoor de laatste drie competitieduels van Ajax en ook een WK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken.

Traoré

Bosz koos de laatste weken in de punt van de aanval voor Bertrand Traoré, die tegen AZ de score opende. Justin Kluivert kreeg daardoor een kans op de vleugels.

Ajax moet met nog vijf speelrondes voor de boeg drie punten goedmaken op koploper Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij PEC Zwolle.

NEC-Ajax begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie