Diego Simeone gaat ervan uit dat Real Madrid dit seizoen kampioen wordt in Spanje. Dat zei de trainer van Atletico Madrid een dag voor de derby van zaterdag in Estadio Santiago Bernabeu.

"Real Madrid staat al het hele seizoen bovenaan. Het ziet er duidelijk naar uit dat ze kampioen gaan worden", zei de Argentijnse coach.

Na 29 duels staat 'De Koninklijke' op 71 punten. FC Barcelona, dat een duel meer speelde, heeft twee punten minder. Atletico heeft tien punten achterstand op zijn stadgenoot en speelde ook een wedstrijd meer.

"De cijfers van Real Madrid zijn buitengewoon", vindt Simeone. "Ze hebben de Champions League en het WK voor clubs gewonnen en in de competitie presteren ze erg sterk."

"Er zijn steeds minder wedstrijden te spelen. Real Madrid maakt op mij een erg gefocuste indruk", zei Simeone.

Real Madrid

Zonder Cristiano Ronaldo won Real woensdag met 2-4 op bezoek bij Leganes. De sterspeler kreeg rust van trainer Zinedine Zidane met oog op de wedstrijden tegen Atletico en Bayern München, woensdag in de kwartfinale van de Champions League.

"Ronaldo traint geweldig en is klaar voor de wedstrijd", zei Zidane vrijdag in Marca. "In elke wedstrijd die hij speelt, wil hij scoren. Hij heeft een enorme ambitie en straalt die ook af op andere spelers."

Over zijn eigen toekomst deed Zidane vrijdag raadselachtig. Het contract van de Franse coach loopt in de zomer van 2018 af.

"Mijn continuïteit hier is niet zeker, ik bereid me nergens op voor", sprak Zidane. "Ik weet wat het is om Real Madrid te leiden. Ik richt me alleen op de eerstvolgende wedstrijd. Ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet."

Bekijk de stand en het programma in de Primera Division