Het is twijfelachtig of Kasper Dolberg en Davy Klaassen zaterdag in actie kunnen komen bij Ajax in het uitduel met NEC. De Deense spits hervatte donderdag de groepstraining en captain Klaassen viel woensdag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen AZ.

De 24-jarige Klaassen bleef in de rust in de kleedkamer achter in de Arena met een kneuzing in zijn onderbeen en moest bovendien gehecht worden. 

"De zwelling was vandaag al een stuk dunner, maar nog niet goed genoeg om te kunnen trainen. We moeten kijken hoe het herstel zich ontwikkelt'', zei trainer Peter Bosz donderdag op zijn wekelijkse persconferentie op De Toekomst.

Dolberg kampte drie weken lang met een liesblessure, waardoor hij de wedstrijden tegen Excelsior, Feyenoord en AZ miste. Eind vorige maand kon hij met Denemarken ook niet in actie komen in de kwalificatie. "Hij heeft vandaag voor het eerst weer een gedeelte met de groep meegetraind. Het is afwachten hoe de reactie is”, zei Bosz.

Hersteltijd

Ajax won woensdagavond met 4-1 van AZ, terwijl Feyenoord tegelijkertijd met liefst 8-0 te sterk was voor Go Ahead Eagles. Het verschil tussen de Rotterdamse koploper en nummer twee Ajax is daardoor nog steeds drie punten.

De Amsterdammers komen in de dertigste speelronde een dag eerder dan Feyenoord in actie; de ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat zondagmiddag om 14.30 uur op bezoek bij PEC Zwolle.

"Fijn dat we nu een keer voor Feyenoord spelen, maar ik had liever op zondag gespeeld", zei Bosz. "Twee dagen hersteltijd is te kort. Maar goed, het is zoals het is. Het enige dat wij kunnen doen is onze vijf laatste Eredivisiewedstrijden winnen. En dan nog zijn we afhankelijk van Feyenoord. Voor ons telt zaterdag alleen de winst."

NEC-Ajax begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie