Jens Toornstra had woensdagavond met drie goals het grootste aandeel in de monsterzege van Feyenoord op Go Ahead Eagles (8-0). De international zag met genoegen dat zijn ploeg zich sterk herstelde van de tegenvaller tegen Ajax.

"We hebben geleerd van vorig seizoen, we reageren nu goed na iedere nederlaag", aldus Toornstra in gesprek met de NOS.

De koploper leed afgelopen zondag in de Klassieker zijn derde competitienederlaag van het seizoen en voor de derde keer volgde Feyenoord een verlies op met een duidelijke overwinning.

In november wonnen de Rotterdammers na een 1-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles met 3-0 van PEC Zwolle en vorige maand zegevierde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een week na een 1-0 verlies tegen Sparta Rotterdam met 5-2 tegen AZ.

"We hebben dit seizoen wel vaker verloren en wisten daar iedere keer goed op te reageren, dat wilden we nu weer doen", zegt Toornstra. "We bleven maar gaan en dan heb je er uiteindelijk acht in liggen. Wat dat betreft zijn we weer uitgelopen op Ajax.''

Kuip

De middenvelder maakte tegen Go Ahead zijn elfde, twaalfde en dertien competitiegoal van het seizoen. Opvallend genoeg maakte hij al die doelpunten in De Kuip.

"Ik wil ook graag uit eens een doelpunt maken, maar op de een of andere manier lukt dat maar niet'', stelt Toornstra met een glimlach. "Ik voel me lekker in De Kuip, dat wel, maar volgens mij is het echt toeval dat ik alleen maar hier scoor.''

Omdat Ajax woensdagavond met 4-1 won van AZ, is het verschil tussen de Rotterdamse koploper en de Amsterdamse nummer twee nog steeds drie punten. Ajax gaat zaterdag op bezoek bij NEC, terwijl Feyenoord zondag een uitduel met PEC Zwolle speelt.