Trainer Peter Bosz was woensdagavond gematigd tevreden met de 4-1 overwinning van Ajax op AZ. De coach vond dat zijn ploeg het duel in de Arena veel eerder had moeten beslissen. 

"Ons rendement is soms te laag, al zou je dat niet zeggen met een uitslag van 4-1. We begonnen heel goed en dan hoop je dat het 1-0 snel 2-0 en 3-0 wordt. Maar we gingen juist steeds slordiger spelen", constateerde Bosz.

Wout Weghorst zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker en bracht de zege van Ajax ernstig in gevaar. Treffers van Davinson Sanchez en Lasse Schöne (strafschop) bezorgden de thuisploeg alsnog drie punten.

Bosz vond zijn ploeg na de gelijkmaker "zelfs even slecht spelen". "De treffer van Sanchez viel uit het niets, maar daarna hebben we de wedstrijd gelukkig wel snel beslist. Uiteindelijk zit hier een tevreden trainer."

Schöne: 'Krul is niet de makkelijkste om tegenover je te hebben'
Schöne: 'Krul is niet de makkelijkste om tegenover je te hebben'

Doelsaldo

Koploper Feyenoord won woensdag met liefst 8-0 van Go Ahead Eagles en lijkt op doelsaldo niet meer in te halen voor Ajax, maar Bosz houdt zich daar al niet meer mee bezig. "Na de 2-1 van zondag was het doelsaldo voor mij al geen issue meer. En ik had wel verwacht dat ze van de Eagles zouden winnen."

Ajax vervolgt de titelrace zaterdag met een uitwedstrijd tegen NEC. Feyenoord neemt het een dag later op tegen PEC Zwolle.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie