Real Madrid en FC Barcelona hebben woensdag geen schade opgelopen in de strijd om de Spaanse landstitel. Real won met 2-4 op bezoek bij laagvlieger Leganes en FC Barcelona zette thuis Sevilla met 3-0 opzij.

De ploeg uit Madrid blijft in de Primera Division aan de leiding met 71 punten uit 29 wedstrijden. Barcelona, dat een duel meer gespeeld heeft, volgt met 69 punten.

Real, waar onder anderen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema ontbraken, zat al snel op rozen tegen Leganes. Binnen 23 minuten was het 0-3 dankzij doelpunten van Alvaro Morata (twee) en James Rodriguez.

De thuisclub reageerde echter snel. Gabriel (32e minuut) en Luciano Neves (34e minuut) scoorden tegen en maakten de wedstrijd weer spannend.

Vlak na rust werd de eindstand op 2-4 bepaald door een eigen doelpunt van Martin Mantovani.

Barcelona

Barcelona rekende in Camp Nou in korte tijd af met nummer vier Sevilla. Luis Suarez zorgde in de 25e minuut van dichtbij voor 1-0 en vervolgens voerde Lionel Messi (doelpunten in de 28e en 33e minuut) de score verder op.

Na rust kwam Barcelona niet meer in de problemen en kreeg Vitolo van Sevilla nog zijn tweede gele kaart.

De 29-jarige Messi, die voor het eerst weer speelde na een schorsing, scoorde in zijn loopbaan al 29 keer tegen Sevilla. Tegen geen enkele andere club was de Argentijn vaker trefzeker.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division