Ajax begint woensdagavond met Amin Younes en Kenny Tete aan het competitieduel met AZ in de Arena. 

Younes ontbrak afgelopen zondag nog tegen Feyenoord (2-1 winst) wegens knieklachten. De Duitser werd in de Klassieker vervangen door Justin Kluivert, die ook nu weer in de basis staat.

De 17-jarige aanvaller neemt dit keer de plek in van David Neres, die tegen Feyenoord zijn basisdebuut maakte. Bertrand Traoré vervangt Kasper Dolberg weer in de spitspositie. De Deen is nog niet hersteld van een liesblessure die hem tegen Excelsior (1-1) en Feyenoord ook al aan de kant hield.

Trainer Peter Bosz heeft tegen AZ ook een basisplek ingeruimd voor Kenny Tete, die de geschorste Joël Veltman vervangt op de rechtsbackpositie. Davinson Sanchez, Nick Viergever en Daley Sinkgraven completeren de Amsterdamse defensie. 

Het middenveld van Ajax bestaat zoals gebruikelijk uit Lasse Schöne, Hakim Ziyech en aanvoerder Davy Klaassen. 

Vlaar

AZ-trainer John van den Brom kondigde dinsdag al aan dat hij Ron Vlaar rust geeft tegen Ajax. Het centrum van de defensie van de Alkmaarders bestaat nu uit Stijn Wuytens en Rens van Eijden. Wout Weghorst krijgt weer eens de voorkeur in de spits boven Fred Friday.

Ajax moet winnen van AZ om in de race te blijven voor de landstitel. De Amsterdammers staan drie punten achter op koploper Feyenoord, dat het woensdagavond opneemt tegen Go Ahead Eagles. PSV speelt donderdag een uitduel met FC Twente. 

De wedstrijd tussen Ajax en AZ in de Arena begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Opstellingen

Ajax: Onana, Tete, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Ziyech, Klaassen; Kluivert, Traoré, Younes.

AZ: Krul; Johansson, Van Eijden, Wuytens, Haps; Seuntjens, Luckassen, Van Overeem; Jahakbakhsh, Weghorst, Dos Santos

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie