PSV-trainer Phillip Cocu wil richting het Eredivisieduel van donderdag met FC Twente niet speculeren over een eventueel kampioenschap. De coach van de nummer drie richt zijn vizier in eerste instantie op Ajax, dat tweede staat.

De club uit Eindhoven leek te zijn afgehaakt in de strijd om de landstitel, maar verkleinde de laatste maanden het gat naar koploper Feyenood tot vijf punten. Tussen PSV en Ajax zitten slechts twee punten.

"In eerste instantie blijven we ons richten op Ajax", zei Cocu woensdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd in Enschede. "Zij staan direct boven ons." 

De trainer wacht met PSV bovendien nog een directe confrontatie met Ajax op 23 april in het Philips Stadion. "De tweede plaats hebben we in eigen hand", besefte Cocu.

Vooruitblik: 'Feyenoord ondanks dunne spoeling nog titelfavoriet'
Vooruitblik: 'Feyenoord ondanks dunne spoeling nog titelfavoriet'

Pasveer

Nadat Ajax (thuis tegen AZ) en Feyenoord (thuis tegen Go Ahead Eagles) woensdagavond al in actie komen, treftt PSV donderdag met een nagenoeg fitte selectie FC Twente. Alleen reservedoelman Remko Pasveer en de al langer geblesseerde Ramon Pascal Lundqvist ontbreken in de wedstrijd tegen de Tukkers. 

Cocu moet daardoor weer harde keuzes maken. De afgelopen wedstrijden zette hij tweevoudig Oranje-international Bart Ramselaar op de bank.

"Ik vind dat heel veel spelers het verdienen om te spelen, maar dit zijn de wetten van het topvoetbal. Op een aantal plaatsen zit er weinig verschil tussen de spelers. Wij kijken daarom iedere wedstrijd welk team het beste opgewassen is tegen de aanstaande tegenstander."

Twente

FC Twente-trainer René Hake betwijfelt of zijn jonge spelers het hele duel kunnen spelen. "Jongens als Enes Ünal en Fredrik Jensen hebben vorige week door de interlands een dubbel programma gedraaid en zij hebben dat deze week weer. Zij zijn donderdag inzetbaar, maar we moeten kijken hoe lang.''

Chinedu Ede is wegens een achillespeesblessure niet inzetbaar.

FC Twente en PSV trappen donderdagavond om 20.45 uur af in de Grolsch Veste. Het duel staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.