Chapecoense heeft dinsdag de eerste van twee wedstrijden om de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Supercup, gewonnen van Atletico Nacional. De ploeg uit Brazilië was vier maanden na het noodlottige vliegtuigongeluk met 2-1 te sterk voor de Colombianen.

De wedstrijd in de Arena Conda in Chapeco stond vooral in het teken van de slachtoffers. Slechts zes van de 77 passagiers overleefden de ramp, onder wie drie spelers. Vier overlevenden spraken het publiek toe voor de wedstrijd.

Beide ploegen zouden eind vorig jaar tegenover elkaar staan in de finale van de Copa Sudamericana toen het vliegtuig met de selectie van Chapecoense onderweg naar Medellin neerstortte. Enkele dagen later werd de Braziliaanse club uitgeroepen tot winnaar.

Diverse spelers boden zich in de weken daarna aan bij Chapecoense en de club kreeg geld waardoor er snel een nieuwe selectie kon worden gevormd en er dit seizoen weer gespeeld kan worden.

Chapecoense wint van Nacional in emotionele wedstrijd
120
Chapecoense wint van Nacional in emotionele wedstrijd

Telefoons

De nieuwe ploeg kwam dinsdag tegen Atletico Nacional voor rust op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Reinaldo. Na een uur spelen tekende Macnelly Torres voor de gelijkmaker, waarna er in de 71e minuut een eerbetoon was voor 71 slachtoffers van de vliegramp.

Met hun telefoons verlichtten toeschouwers het stadion en werd er gezongen. In de 73e minuut, kort na het eerbetoon, maakte Luiz Otavio het winnende doelpunt.

Op 10 mei volgt de return in Medellin.