Hans Mulder is per direct vertrokken bij het Spaanse CD Eldense. Die club leed zaterdag een 12-0 nederlaag tegen Barcelona B. Er is mogelijk sprake van matchfixing.

De 29-jarige Mulder stond in de basis tijdens het duel, dat werd afgewerkt in de Spaanse derde divisie. "Ik ben per direct gestopt, omdat ik hier helemaal niets mee te maken wil hebben", zegt de oud-speler van onder meer RKC Waalwijk en Willem II maandag tegen FOX Sports.

Zijn ploeggenoot Cheikh Saad liet zich na de veegpartij al uit over matchfixing. Hij zou in de basis beginnen, maar werd van het wedstrijdformulier gehaald, omdat de wedstrijd verkocht zou zijn.

"Ze vertelden aan een teamgenoot dat als hij wilde spelen, hij niet mocht scoren. Mij hebben ze niets gevraagd. Ik weet zeker dat de coach op de hoogte was", zei Saad tegen El Mon de Rac1.

"Er zijn vier spelers betrokken. Het maakt me niet uit wat er gebeurt, maar als ik de kans krijg, zal ik de namen van deze spelers geven."

Onderzoek

De Spaanse bond is mede door de uitlatingen van Saad een onderzoek begonnen naar matchfixing. Dat is ook gebeurd op aandringen van het bestuur van Eldense.

Het team werd na de beschamende nederlaag al door de clubleiding uit de competitie gehaald. Ook is besloten om de samenwerking met een Italiaanse investeringsmaatschappij stop te zetten. Eldense stond overigens al op de laatste plaats in de stand.