Sunderland-manager David Moyes heeft maandag zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij vorige maand tegen een BBC-verslaggeefster zei dat hij haar "mogelijk een klap zou geven".

"Het was in het heetst van de strijd en ik heb heel veel spijt van mijn opmerkingen", aldus Moyes op zijn persconferentie in aanloop naar uitduel met Leicester City van dinsdagavond.

"Dit is niet de persoon die ik ben en ik accepteer dat ik een fout heb gemaakt. Ik heb gesproken met de BBC-verslaggeefster en zij heeft mijn excuses aanvaard. Hopelijk kunnen we nu verder."

BBC-journaliste Vicki Sparks vroeg Moyes na het gelijkspel tegen Burnley op 18 maart (0-0) of hij meer druk voelde doordat Sunderland-voorzitter Ellis Short op de tribune zat tijdens de competitiewedstrijd.

De Schotse manager antwoordde met "nee", maar nadat het interview voorbij was ging hij nog verder. "Je krijgt misschien wel een klap, hoewel je een vrouw bent", zei Moyes, die waarschijnlijk dacht dat de camera's inmiddels uit stonden. Ook waarschuwde hij Sparks dat ze "voorzichtig" moest zijn de volgende keer dat ze naar Sunderland zou gaan.

Volgens Moyes heeft hij voorzitter Short twee weken geleden al van het incident op de hoogte gebracht. "Ik ben teleurgesteld in mezelf. Als je naar mijn karakter en persoonlijkheid kijkt, dan past dit totaal niet bij me. Maar het is soms moeilijk om vlak na een wedstrijd voor de camera te moeten verschijnen."

Seksistisch

In Engeland zijn de uitspraken van Moyes flink bekritiseerd. Parlementslid Rosena Allin-Khan (Labour) schrijft maandag op Twitter dat de Engelse voetbalbond FA "direct actie moet ondernemen. Dit is schandelijk. David Moyes mag niet wegkomen met deze seksistische dreigementen."

Moyes staat onder flinke druk bij de Sunderland. De oud-manager van Everton en Manchester United staat met zijn ploeg onder aan de Premier League met twintig punten uit 29 duels. Het verschil met de 'veilige' zeventiende plaats is acht punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Premier League