PEC Zwolle heeft maandagochtend John van 't Schip gepresenteerd als nieuwe trainer. De 53-jarige trainer volgt Ron Jans op, die in de zomer aan de slag gaat bij de KNVB als hoofddocent van de trainerscursus.

Van 't Schip tekent voor twee jaar in Zwolle. "Ik wil het proces van Jans een goed vervolg geven. De club heeft zich goed doorontwikkeld en heeft een warme uitstraling", zegt de trainer bij zijn presentatie.

"Iedereen is positief over PEC", aldus Van 't Schip. "Mensen willen graag spektakel zien en dat hoop ik hier te brengen."

PEC-voorzitter Adriaan Visser op de website van de club: "Nadat Ron in de winterstop had aangegeven zijn contract niet te verlengen, hebben we de tijd genomen om onze huidige structuur kritisch onder de loep te nemen. Wat gaat goed? Waar kunnen we nog winst behalen? Dat soort vragen werden intern besproken."

"Toen we de gewenste structuur en het profiel voor de nieuwe hoofdtrainer duidelijk hadden, kwamen we, na gesprekken te hebben gevoerd met meerdere kandidaten, tot de conclusie dat John het beste in dit profiel past."

Lodeweges

Van 't Schip krijgt de komende twee jaar ondersteuning van Dwight Lodeweges, Gert-Peter de Gunst, Jacques Storm en Gerhard Wermink.

De huidige assistent-trainer Albert van der Haar krijgt de leiding over Jong PEC Zwolle. "Met dit team bereiden we ons voor op de instroom in de voetbalpiramide in het seizoen 2018/2019", meldt technisch directeur Gerard Nijkamp.

"We zijn er als club van overtuigd dat we met deze invulling van de staf nog dichter bij ons uiteindelijke doel kunnen komen, namelijk een stabiele middenmoter worden, zijn en blijven in de Eredivisie."

Australië

FC Twente was in het seizoen 2001/2002 de eerste club als hoofdcoach voor Van 't Schip. Later werkte de 41-voudig Oranje-international als assistent van bondscoach Marco van Basten bij het Nederlands elftal en Ajax.

De laatste jaren was Van 't Schip eerst in Australië bij Melbourne Heart actief, daarna bij het Mexicaanse Guadalajara en toen weer in Australië bij Melbourne City FC. Vanwege privéomstandigheden keerde hij in januari terug naar Nederland.

PEC Zwolle staat momenteel elfde in de Eredivisie. Donderdag speelt de ploeg van Ron Jans uit tegen hekkensluiter Roda JC.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie