Een groep van circa vierhonderd supporters heeft zondagavond de spelersbus van Roda JC opgewacht bij terugkeer in Kerkrade. Na de 4-1 nederlaag tegen ADO Den Haag gaven stafleden en spelers tekst en uitleg.

De fans uitten zo hun frustraties na de nederlaag. Roda JC is de nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie, nadat Go Ahead Eagles met 1-2 bij FC Twente won.

Het protest verliep zonder incidenten. Trainer Yannis Anastasiou, zijn assistenten Rick Plum en René Trost en de spelers Benjamin van Leer, Nathan Rutjes en Tom Van Hyfte gingen met de fans in gesprek. Na ongeveer een half uur konden zij weer naar huis.

In de laatste vijf wedstrijden verloor Roda JC viermaal met minimaal drie doelpunten verschil. Alleen van FC Groningen werd met 3-1 gewonnen.

Anastasiou

De positie van Anastasiou komt na de zware nederlaag in Den Haag verder onder druk te staan. "Als de leiding iets beslist, dan moet ik dat respecteren. Dat is voetbal", aldus de Griekse oefenmeester tegen L1.

"Ik ga de ploeg gewoon voorbereiden op de wedstrijd van donderdag. Als er iets gebeurt ondertussen, dan hoor ik dat wel."

Verdediger Chris Kum houdt vertrouwen in zijn coach. "De trainer zet elf spelers op het veld en die moeten het zelf doen. Ik denk dat een trainerswissel daar niks aan gaat veranderen."

"Dit was een dramatische wedstrijd", aldus Kum. "Je begint, en na een minuut sta je al achter. Iedereen moet maar eens nadenken over wat hij doet op het veld."

Donderdag neemt Roda JC het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Zondag staat er een thuiswedstrijd tegen AZ op het programma.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Eredivisie