John van 't Schip gaat komend seizoen aan de slag als trainer van PEC Zwolle. Dat liet de voormalig international zondag blijken bij het programma Studio Voetbal van de NOS.

Van 't Schip mocht er nog niet veel over zeggen, omdat hij maandag gepresenteerd wordt bij zijn nieuwe club. PEC Zwolle laat in een persbericht weten (zonder de naam van Van 't Schip te noemen) dat de presentatie van de nieuwe trainer maandag om 11.30 uur is.

Bij Zwolle volgt de oud-trainer van onder meer FC Twente Ron Jans op. Jans besloot begin januari zijn aflopende contract niet te verlengen.

Hij was vier jaar werkzaam bij Zwolle en won met de Overijsselse club de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Jans treedt na dit seizoen in dienst bij de KNVB, waar hij hoofddocent van de trainerscursus wordt.

FC Twente was in het seizoen 2001/2002 de eerste club als hoofdcoach voor de nu 53-jarige Van 't Schip. Later werkte de 41-voudig Oranje-international als assistent van bondscoach Marco van Basten bij Oranje en Ajax.

De laatste jaren was Van 't Schip eerst in Australië bij Melbourne Heart actief, daarna bij het Mexicaanse Guadalajara en toen weer in Australië bij Melbourne City FC. Vanwege privéomstandigheden keerde hij in januari terug naar Nederland.