Ron Jans vindt dat zijn cv niet voldoende is om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De trainer van PEC Zwolle kwam na het vertrek van Danny Blind op verschillende lijstjes voor en ziet dat hooguit als een compliment.

"Ik vind het wel leuk dat mijn naam wordt genoemd, maar ik neem het niet serieus", aldus Jans voor de camera van de NOS. "Het is een blijk van waardering, meer niet." 

"Ik zie het bondscoachschap als de belangrijkste trainersfunctie in voetballend Nederland. Je moet in de top hebben gespeeld en met topspelers hebben gewerkt. Als er 28 mensen afzeggen, kom ik misschien aan de beurt."

De voormalig trainer van FC Groningen en sc Heerenveen merkt nog wel op dat een enkeling hem zou kunnen overhalen. "Als de Koning het vraagt, dan ga ik."

Van Gaal

Jans spreekt de hoop uit dat Louis van Gaal voor een derde termijn gaat als bondscoach van Oranje. "Dat is de beste keus. Ik ben wel een fan van hem."

Eerder deze week gaven onder meer Frank de Boer en Ronald Koeman aan geen oren te hebben naar de functie. Van Gaal gaat volgens diverse media in gesprek met de KNVB over een rol als bestuursvoorzitter.