PSV heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. De Eindhovenaren boekten op bezoek bij Sparta Rotterdam een eenvoudige 0-2 zege.

Beide doelpunten op Het Kasteel vielen voor rust. Jürgen Locadia bekroonde zijn eerste basisplaats sinds augustus met de openingstreffer en Marco van Ginkel vergrootte de marge. Na rust speelde PSV de wedstrijd rustig uit.

De ploeg van trainer Phillip Cocu boekte zodoende de elfde overwinning van dit kalenderjaar. PSV bezet de tweede plaats in de Eredivisie met 64 punten uit 28 wedstrijden. De achterstand op koploper Feyenoord is vijf punten.

De Rotterdammers komen zondag nog in actie, wanneer ze om 14.30 uur aantreden tegen aartsrivaal Ajax in de Amsterdam Arena. De formatie van coach Peter Bosz heeft 63 punten en kan PSV dus weer passeren.

Sparta zette tegen PSV een wisselvallige reeks voort. De ploeg uit Rotterdam wisselde in de laatste zes duels telkens een zege af met een nederlaag en is met 28 punten momenteel de nummer veertien van de competitie.

Venijnig

Na een wat rommelige openingsfase was het PSV dat op bezoek bij Sparta het initiatief nam. Het leverde de Eindhovenaren mogelijkheden op voor Luuk de Jong, Siem de Jong en Locadia.

Laatstgenoemde was in de 21e minuut succesvol. De aanvaller, die dit seizoen lang aan de kant stond met een liesblessure, haalde van afstand venijnig uit en maakte zijn eerste competitietreffer van het seizoen.

Sparta kwam na het openingsdoelpunt tot wat plaagstootjes, maar op slag van rust was het opnieuw raak voor PSV. Sparta-verdediger Rick van Drongelen liet zich aftroeven door Van Ginkel, die vervolgens doelman Roy Kortsmit knap omspeelde en voor 0-2 zorgde.

Paal

In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Cocu de wedstrijd professioneel uit. Jetro Willems en Locadia kregen kansen op meer doelpunten, terwijl PSV achterin nooit echt in de problemen kwam.

Vlak voor tijd was de grootste kans nog voor Santiago Arias, maar de rechtsback van de Eindhovenaren trof de paal. In de rebound schoof Steven Bergwijn de bal net naast. PSV won wel, waardoor het mag blijven hopen op de landstitel.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie