Jong AZ speelt volgend seizoen als vijfde beloftenploeg ooit in de Jupiler League. De formatie van coach Martin Haar werd zaterdag zonder zelf in actie te komen al kampioen in de Tweede Divisie.

De Treffers, de enige club die de Alkmaarders in theorie nog kon achterhalen, kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Barendrecht.

Jong AZ treedt zodoende in de voetsporen van Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong FC Twente, de beloftenteams die al een geschiedenis hebben in de Jupiler League.

Van die vier ploegen speelt alleen Jong FC Twente momenteel niet meer op het tweede niveau van Nederland. De Enschedeërs zijn de huidige hekkensluiter in de Tweede Divisie.

Jong AZ was maandag al dicht bij het kampioenschap in de Tweede Divisie. Op bezoek bij Jong Vitesse, de derde beloftenploeg in de Tweede Divisie, werd in de slotseconden echter de gelijkmaker (2-2) geïncasseerd, waardoor het feest nog even uitgesteld moest worden.

Dominant

De ploeg van trainer Haar is dit seizoen bijzonder dominant in de competitie. Van de eerste 28 wedstrijden werden er twintig gewonnen, zes gelijkgespeeld en slechts twee verloren. Nummer twee GVVV geeft liefst twinig punten toe.

Jong AZ komt zelf zondagmiddag nog in actie in de 29e speelronde van de Tweede Divisie. Om 12.00 uur is nummer zeven VVSB de tegenstander in Wijdewormer.