PSV verschijnt zaterdagavond met Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix aan de aftrap in het uitduel met Sparta Rotterdam.

Locadia krijgt van trainer Phillip Cocu de voorkeur boven Gaston Pereiro. Het is voor de 23-jarige aanvaller zijn eerste basisplaats sinds eind augustus.

Sindsdien kampte Locadia met een slepende liesblessure. Hij maakte eind februari pas zijn rentree in de hoofdmacht van de Eindhovense club.

Hendrix maakt op Het Kasteel zijn opwachting bij de eerste elf omdat Andres Guardado nog niet volledig hersteld is van een hamstringkwetsuur. De Mexicaanse routinier zit wel op de bank.

Hendrix vormt samen met Davy Pröpper en Siem de Jong het middenveld van PSV. Marco van Ginkel vult net als in de voorbije weken de positie links voorin in.

Sparta-PSV begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. PSV heeft als nummer drie acht punten achterstand op koploper Feyenoord en moet twee punten goedmaken op runner-up Ajax. Ajax en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar in de Arena.

Opstelling Sparta: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus; Sanusi, Van Moorsel, Dijkstra; Cabral, Pusic, Brogno.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Willems; Hendrix, Pröpper, Siem de Jong; Locadia, Luuk de Jong, Van Ginkel.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie