Ajax moet het zondag in de topper tegen Feyenoord definitief stellen zonder spits Kasper Dolberg. De 19-jarige Deen ondervindt nog te veel hinder van een liesblessure.

Dolberg trainde vrijdag al apart en ontbrak zaterdag op de laatste training in de Amsterdam Arena, waarna trainer Peter Bosz besloot hem niet in de selectie op de te nemen.

Vorige maand liep Dolberg, die tot dusver dertien keer scoorde in de Eredivisie, zijn blessure op in het gewonnen Europa League-duel met FC Kopenhagen (2-0). De aanvaller ontbrak twee weken geleden ook al tegen Excelsior (1-1).

Trainer Bosz heeft Vaclav Cerny als vervanger van Dolberg opgenomen in de selectie, die verder geen verrassingen kent.

Het is nog niet bekend wie Dolberg tegen Feyenoord vervangt in de punt van de aanval. Bosz liet vrijdag op de persconferentie weten al wel te weten wie hij opstelt, maar de Apeldoorner wilde niet ingaan op namen.

Zes punten

De topper tussen Ajax en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in de Arena en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

De Rotterdammers verdedigen een voorsprong van zes punten op de aartsrivaal en hebben bovendien een beter doelsaldo. Na zondag zijn er nog zes speelrondes te gaan.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie