Manchester United zal het voorlopig moeten stellen zonder Juan Mata, Phil Jones en Chris Smalling. Het trio zit voor een nog onbekende periode in de ziekenboeg bij de 'Red Devils'.

Jones en Smalling moeten volgens manager José Mourinho "langere tijd" toekijken. De Portugees sluit niet uit dat de verdedigers dit seizoen niet meer in actie komen voor de nummer vijf van de Premier League.

Mourinho weet nog niet hoelang hij geen beroep kan doen op de aan zijn lies geopereerde Mata, maar laat "te zijner tijd" weten hoe de Spaanse spelmaker ervoor staat.

De 25-jarige Jones raakte geblesseerd aan zijn teen tijdens een training van de Engelse nationale ploeg na een ogenschijnlijk onschuldige botsing met uitgerekend Smalling. Daardoor ontbrak hij in het oefenduel met Duitsland en de WK-kwalificatiewedstrijd met Litouwen.

Smalling haakte zelf ook af tijdens de interlandperiode. De 27-jarige centrumverdediger werd gesignaleerd met een brace om zijn rechterbeen, maar het is onduidelijk wat hij precies mankeert.

Rooney

Mourinho vreest beide stoppers echter lange tijd te moeten missen. "Ik weet niet hoelang precies, maar het is duidelijk dat het voor een lange periode is. Wat betreft Paul Pogba heb ik geen idee", doelt hij op de Franse middenvelder, die aan de kant staat met een hamstringkwetsuur.

Naast Mata, Jones, Smalling en Pogba ontbreken zaterdagmiddag ook de geschorste Zlatan Ibrahimovic en Ander Herrera in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion op Old Trafford.

Tegenover de afwezigheid van het drietal staat wel de inzetbaarheid van captain Wayne Rooney. De aanvaller is hersteld van knieblessure en keert na vier duels weer terug in de wedstrijdselectie van de 'Mancunians'.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League