Matthijs de Ligt kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn debuut in het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax baalt ervan dat hij een negatieve hoofdrol vertolkte in de met 2-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, maar hij is ook trots op zijn 'haasje'.

"Ik heb veel meegemaakt in twee weken", doelt De Ligt voor de camera van Ajax TV ook op zijn fout tijdens het competitieduel van de Amsterdammers op Woudestein tegen Excelsior (1-1).

"Voor mij is het als jonge voetballer goed om mee te maken. Ik neem het mee in mijn rugzak op weg naar later. Het is niet het debuut waarop ik gehoop heb, maar ik ben heel erg trots."

De Ligt zag er bij beide doelpunten van Bulgarije niet goed uit en werd al in de rust gewisseld door bondscoach Danny Blind, die bij terugkomst in Nederland van zijn functie ontheven werd.

De pas 17-jarige De Ligt kreeg de afgelopen week veel kritiek te verduren, maar trekt zich niets aan van wat de media zeggen en schrijven. "Ik heb mezelf proberen af te sluiten. Samen met de mensen om me heen heb ik er goed over gesproken."

Klassieker lijkt voor Ajax-spits Dolberg nog ver weg
Klassieker lijkt voor Ajax-spits Dolberg nog ver weg

Motivatie

De geboren Leiderdorper denkt dat hij in staat is om de draad zo weer op te pakken. "Het geeft motivatie om door te gaan. Ik ben niet iemand die er lang in blijft hangen."

Voor De Ligt wacht zondag mogelijk wederom een zware test als Ajax het in de eigen Arena opneemt tegen koploper Feyenoord. De ploeg van trainer Peter Bosz moet winnen om de titelkansen in leven te houden. De recordkampioen heeft met nog zeven speelrondes voor de boeg zes punten achterstand op de aartsrivaal.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie