Voetbal

Koeman ruziet met Ierse bondscoach O'Neill over blessure McCarthy

Ronald Koeman en Martin O'Neill blijven met elkaar ruziën over geblesseerde Ierse spelers van Everton. De bondscoach van de 'Boys in Green' reageerde vrijdag geprikkeld op verwijten van de Nederlander, die vervolgens weer een plaagstootje uitdeelde via Twitter.

Koeman had O'Neill bekritiseerd omdat de Ierse keuzeheer James McCarthy had opgesteld terwijl de medische staf van de nationale ploeg dat als risicovol had aangeduid.

Op de website van de Ierse voetbalbond noemde O'Neill Koeman een "meestertacticus van het verwijtspelletje".

McCarthy had zich met een lichte hamstringblessure bij de nationale ploeg van Ierland gemeld, maar gaf zelf aan dat hij kon spelen. Koeman zei vrijdag in zijn persconferentie dat O'Neill de 26-jarige middenvelder tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Ook vond hij dat de speler beter voor zichzelf moet zorgen.

O'Neill bleek niet van de kritiek van Koeman gediend en wees op de korte zomervakantie van elf dagen die McCarthy na het EK van Everton kreeg. Ook benadrukte hij dat de middenvelder sinds begin oktober niet meer voor Ierland had gespeeld en dus al een halfjaar volledig onder toezicht van de club uit Liverpool stond.

"Wellicht was in dit geval even stilletjes nadenken over het eigen gedrag beter geweest voor de Everton-coach en zijn medische staf", besloot O'Neill.

Koeman

Een reactie van Koeman liet echter niet lang op zich wachten. De coach van de 'Toffees' pareerde de kritiek van O'Neill op Twitter door hem te wijzen op de drieënhalve week durende vakantie van McCarthy na de uitschakeling van Ierland op het WK.

De Nederlander ondertekende zijn tweet gekscherend met "Van de meestertacticus".

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie