Voetbal

Mourinho heeft spijt van behandeling vertrokken Schweinsteiger

José Mourinho heeft spijt van de manier waarop hij Bastian Schweinsteiger heeft behandeld bij Manchester United. De 32-jarige middenvelder kwam onder de Portugese manager niet aan spelen toe en vertrok deze week naar het Amerikaanse Chicago Fire.

"Hij behoort tot de categorie spelers waarvan het me spijt hoe ik ze behandeld heb", vertelde Mourinho vrijdag op zijn persconferentie.

"Het laatste dat ik hem voor zijn vertrek gezegd heb is: 'Ik was niet correct tegen je, maar nu zal ik correct tegen je zijn'. Hij vroeg me of hij mocht vertrekken en ik heb hem toestemming gegeven."

United en Chicago Fire hebben niet gemeld of en hoeveel geld er met de transfer gemoeid was, maar de Engelse topclub zou zich soepel hebben opgesteld bij het vertrek van de Duitser die nog een contract tot medio 2018 had.

"Bastian weet dat ik er spijt van heb hoe ik met hem omgegaan ben. We zullen een goede gozer missen, een echte professional bovendien. Hij had een erg goede invloed op de training", zei Mourinho.

Schweinsteiger was een aankoop van Louis van Gaal. In zijn eerste seizoen in Manchester kwam de van Bayern München overgekomen controleur regelmatig in actie.

Mourinho verbrak afgelopen zomer het transferrecord door middenvelder Paul Pogba voor 105 miljoen euro over te nemen van Juventus. Daardoor was Schweinsteiger overbodig op Old Trafford.

Blessures

United moet het geruime tijd zonder Chris Smalling en Phil Jones stellen. De twee keerden geblesseerd terug bij de 'Red Devils' na de interlandbreak. Volgens Mourinho gaat het daarbij om "langdurige blessures".

Smalling werd maandag al gefotografeerd met een brace om zijn been. Jones heeft last van een teen.

Behalve Smalling en Jones kan Mourinho zaterdag voor het Premier League-duel met West Bromwich Albion ook niet beschikken over de geschorste Zlatan Ibrahimovic en Ander Herrera. Pogba is geblesseerd.

Mourinho wilde echter niet te lang stilstaan bij de afwezige spelers. "De belangrijke spelers zijn zij die klaar zijn om te spelen." Een van die spelers is Wayne Rooney die hersteld is van een knieblessure.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie