Voetbal

Messi vecht met brief schorsing van vier duels aan bij FIFA

Lionel Messi probeert met een persoonlijke brief aan de FIFA zijn schorsing van vier interlands terug te draaien.

In zeven alinea's schrijft de Argentijn van FC Barcelona dat hij de grensrechter niet heeft beledigd. Mocht hij toch ongepaste woorden hebben gebezigd, dan waren die niet aan de assistent gericht.

"Ik sprak ze tegen de lucht en daarvoor bied ik mijn excuses aan", schrijft de 29-jarige Messi in de brief, die de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo donderdag publiceerde.

De tuchtcommissie van de FIFA schorste Messi vanwege een verbale uithaal naar de Braziliaanse assistent-scheidsrechter Marcelo Van Gasse in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-0). Dat gebeurde op basis van televisiebeelden.

Messi beaamt dat hij woorden had met de grensrechter in het duel met Chili. "Hij begreep heel goed wat ik zei en we spraken met elkaar op een vriendelijke toon. Geen moment waren mijn woorden beledigend of grievend", aldus Messi in zijn brief. "Ik verzoek u vriendelijk doch dringend deze straf op te heffen."

Beroep

De Argentijnse bond is in beroep gegaan. Messi's club Barcelona sprak eerder al schande van het zware vonnis en noemde de schorsing buiten proporties.

Zonder de geschorste Messi verloor Argentinië dinsdag met 2-0 van Bolivia. Daardoor is de ploeg afgezakt naar de vijfde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone, wat op het einde van de rit tot een play-off met het beste land van Oceanië zou leiden. 

Als zijn schorsing blijft staan, dan mist Messi ook de duels met Uruguay (uit) en Venezuela en Peru (thuis). Zondag komt Messi weer in actie voor FC Barcelona. De Catalanen spelen uit tegen Granada.

Tip de redactie