Vilhena mist Klassieker door schorsing van twee wedstrijden

Tonny Vilhena is donderdag door de beroepscommissie van de KNVB  voor twee Eredivisiewedstrijden geschorst, plus een voorwaardelijke schorsing van één duel. De middenvelder mist daardoor de Klassieker van zondag in de Arena tegen Ajax.

De 22-jarige Vilhena is ook niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op woensdag 5 april. Feyenoord speelt daarna nog vijf wedstrijden. De voorsprong van de Rotterdamse koploper op Ajax bedraagt nu zes punten. Nummer drie PSV heeft acht punten minder dan Feyenoord.

Eerder deze maand eiste de aanklager een schorsing van drie duels, na een vermeende elleboogstoot van Vilhena tegen Mathias Pogba op 5 maart in het uitduel met Sparta Rotterdam (1-0 verlies).

Vilhena ging niet akkoord. Daarop werd de eis verhoogd tot vier wedstrijden, waarna de speler en Feyenoord in beroep gingen. Door het uitstel kon Vilhena in actie kon komen tegen tegen AZ (5-2 winst) en sc Heerenveen (1-2 winst). Tegen de Friezen maakte hij de winnende goal.

Van Benthem

Woensdagavond diende de zaak opnieuw in Zeist waarbij Feyenoords huisjurist Joris van Benthem vrijspraak eiste voor de Oranje-international.

De aanklager bleef toen bij een eis van vier wedstrijden schorsing. Donderdagochtend werd dat teruggebracht tot drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De Klassieker begint zondag om 14.30 uur in de Arena en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen Ajax en Feyenoord in De Kuip in 1-1.

Tip de redactie