Cristiano Ronaldo heeft woensdag het naar hem vernoemde vliegveld op Madeira officieel geopend. Vliegtuigen die landen op het Portugese eiland doen dat voortaan op Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo.

"Dit is heel bijzonder, ik ben zeer vereerd", zei de aanvaller van Real Madrid woensdag tijdens de ceremonie. Ronaldo is geboren op Madeira, waar ook al een museum en een hotel zijn naam dragen.

In aanwezigheid van de Portugese minister-president Antonio Costa werd ook een borstbeeld onthuld van Ronaldo.

Daarnaast is er een tentoonstelling met door kunstenaars gemaakte afbeeldingen van de sterspeler, die afgelopen zomer met zijn land het EK won.

Het is niet de eerste keer dat een luchthaven wordt vernoemd naar een voetballer. Het vliegveld in Belfast draagt sinds 2006 de naam George Best Belfast City Airport ter ere van de in 2005 overleden Noord-Ierse voetballegende.

Ronaldo opent naar hem vernoemd vliegveld op Madeira
Ronaldo opent naar hem vernoemd vliegveld op Madeira

2016

De 32-jarige Ronaldo heeft een uiterst succesvol 2016 achter de rug. Hij werd in januari op het FIFA-gala verkozen tot Voetballer van het Jaar en het tijdschrift France Football riep hem uit tot winnaar van de Gouden Bal.

Ronaldo won afgelopen seizoen het EK met Portugal en de Champions League en het WK voor clubs met Real Madrid.

Ronaldo opent eigen vliegveld op Madeira