FC Barcelona heeft geen goed woord over voor de fikse schorsing van Lionel Messi bij Argentinië. De Catalanen vinden dat de FIFA de reputatie van zijn sterspeler ten onrechte heeft besmeurd.

Messi werd dinsdag door de tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond voor vier competitieve interlands geschorst wegens zijn wangedrag in het WK-kwalificatieduel met Chili (1-0 winst) van vorige week. 

De 29-jarige aanvaller zou grensrechter Marcelo Van Gasse aan het einde van de wedstrijd hebben uitgescholden nadat hij was teruggevlagd voor buitenspel. De FIFA besloot Messi op basis van de televisiebeelden een schorsing op te leggen.

"We zijn verbaasd en verontwaardigd", zo schrijft FC Barcelona woensdag in een statement. "Deze schorsing is totaal niet eerlijk en buiten alle proporties. Wij willen onze steun uitspreken in Messi, een speler die zich zowel op als naast het veld altijd voorbeeldig heeft gedragen."

WK-kwalificatie

Messi miste door zijn schorsing al het WK-kwalificatieduel van dinsdagnacht met Bolivia (2-0 verlies). Mocht de FIFA het beroep van de Argentijnse voetbalbond afwijzen, dan moet de topscorer van de Primera Division ook de interlands tegen Uruguay, Venezuela en Peru aan zich voorbij laten gaan. 

Argentinië staat momenteel met 22 punten op de vijfde plek in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie, vlak achter Chili, Uruguay (beide 23 punten) en nummer twee Colombia (24). Alleen de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf wacht een play-off.

Messi kan alleen nog in het laatste kwalificatieduel van Argentinië met Ecuador in actie komen op 10 oktober.