Bert van Marwijk is met Saudi-Arabië weer een stap dichter bij het WK van 2018. De ploeg van de Nederlandse bondscoach was dinsdagavond in Jeddah met 1-0 te sterk voor Irak.

Het doelpunt van de thuisploeg kwam in de 53e minuut op naam van Yahya Al-Shehri. Dankzij de vijfde zege bleef Saudi-Arabië in punten op gelijke hoogte met Japan. Beide landen hebben zestien punten.

De Japanners namen door een ruime zege op Thailand (4-0) wel de koppositie over. Australië bleef derde met een thuiszege op de Verenigde Arabische Emiraten (2-0). De achterstand op de twee rivalen is nog altijd drie punten.

De nummers één en twee van de eindstand plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer drie gaat de play-offs in. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.

Van Marwijk met Saudi-Arabië te sterk voor Irak in Jeddah
Van Marwijk met Saudi-Arabië te sterk voor Irak in Jeddah

Groep A

In groep A van de Aziatische kwalificatie deed koploper Iran opnieuw goede zaken. Dankzij een doelpunt van Mehdi Taremi werd China met 1-0 verslagen. Concurrent Zuid-Korea won met dezelfde cijfers van Syrië.

Het derde groepsduel, Oezbekistan-Qatar, eindigde ook in 1-0. Iran gaat aan de leiding met zeventien punten, gevolgd door Zuid-Korea (dertien), Oezbekistan (twaalf), Syrië (acht), China (vijf) en Qatar (vier).