Achter de namen van Eljero Elia en Terence Kongolo staat bij Feyenoord nog altijd een vraagteken voor de topper tegen Ajax. Beide basiskrachten ontbraken ook dinsdag bij de groepstraining. Nicolai Jörgensen deed wel weer mee.

Jörgensen moest zich vorige week geblesseerd afmelden bij de Deense ploeg. De huidige topscorer van de Eredivisie trainde maandag nog individueel in Rotterdam, maar kon een dag later overal aan meedoen.

Kongolo (bovenbeenblessure) en Bilal Basaçikoglu (enkel) werkten dinsdag nog apart van de groep aan hun revalidatie. Elia liet zich helemaal niet zien op Varkenoord.

Trainer Giovanni van Bronckhorst miste dinsdag nog acht internationals op de training. Woensdag hebben de spelers van de koploper een vrije dag, donderdag staat er een besloten training op het programma in aanloop naar de Klassieker.

Vilhena

Op donderdag wordt duidelijk of Feyenoord zondag in Amsterdam kan beschikken over Tonny Vilhena. Woensdagavond dient bij de KNVB in Zeist de beroepszaak van de middenvelder tegen zijn schorsing van vier duels wegens een vermeende elleboogstoot in de wedstrijd tegen Sparta. Een dag na de zitting volgt de uitspraak.

Feyenoord begint met een voorsprong van zes punten en een beter doelsaldo aan de Klassieker. Björn Kuipers fungeert als arbiter bij de wedstrijd in de Amsterdam Arena, die zondag om 14.30 uur begint.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie