Brazilië kan zich in de nacht van dinsdag op woensdag als eerste land kwalificeren voor het WK in Rusland. Aanvoerder Neymar ziet de vijfvoudig wereldkampioen als beste ploeg ter wereld.

Als Brazilië zelf wint van Paraguay en Ecuador (tegen Colombia) en Chili (tegen Venezuela) verliezen, voegt de 'Seleçao' zich als eerste bij het gastland op de deelnemerslijst van het WK.

"Als wij gefocust zijn, dan zijn we de beste ploeg ter wereld'', zegt Neymar in de aanloop naar het duel met Paraguay. "Wij behoren altijd tot de titelfavorieten op een WK.''

De Brazilianen begonnen slecht aan de WK-kwalificatie, maar nadat Dunga afgelopen zomer als bondscoach was vervangen door Tite, verbeterden de prestaties sterk. Met de 55-jarige Braziliaan op de bank won het gastland van het vorige WK zeven keer op rij, waardoor een ticket voor het WK 2018 nu binnen handbereik is.

"We hebben nog altijd dezelfde spelers, maar onze manier van voetballen is veranderd", verklaart Neymar het verschil met de periode onder Dunga. "Alles klopt nu."

Koploper

Brazilië staat met dertig punten uit dertien wedstrijden eerste in de WK-kwalificatiepoule van Zuid-Amerika. Uruguay volgt op zeven punten. Aartsrivaal Argentinië staat met 22 punten op plek drie.

De eerste vier landen plaatsen zich voor het wereldkampioenschap in Rusland. De nummer vijf speelt nog een play-offduel tegen de winnaar uit Oceanië.

De wedstrijd tussen Brazilië en Paraguay in Sao Paulo begint om 01.45 uur Nederlandse tijd in de nacht van dinsdag op woensdag.