PEC Zwolle heeft formeel de aflopende contracten van Dirk Marcellis en Danny Holla opgezegd, maar de huidige nummer elf van de Eredivisie sluit niet uit dat de verdediger en middenvelder langer bij de club blijven.

"PEC Zwolle is in gesprek met Dirk Marcellis en Danny Holla om te praten over hun toekomst", melden de 'Blauwvingers' dinsdag op de site van de club.

PEC heeft het contract van het duo opgezegd omdat Nederlandse profclubs wettelijk verplicht zijn om spelers met een aflopend contract voor 1 april te laten weten of hun verbintenis verlengd wordt.

De 28-jarige Marcellis is bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC. Hij stond deze jaargang tot nu toe in 22 van de 27 competitiewedstrijden in de basis. Holla (29) kreeg tot nu toe achttien basisplaatsen in zijn debuutseizoen in Zwolle.

Doelman Kevin Begois, ook in het bezit van een aflopende verbintenis, moet vertrekken bij PEC.

Van Polen

Het contract van Bram van Polen is dinsdag met één jaar verlengd. De 31-jarige aanvoerder begint volgend seizoen aan zijn elfde achtereenvolgende jaargang bij de Zwollenaren.

Hij meldde een maand geleden al dat hij een optie in zijn contract heeft waarin staat dat zijn verbintenis automatisch met een jaar wordt verlengd bij twintig basisplaatsen. Die grens bereikte hij in februari.

Behalve Van Polen hebben ook Kingsley Ehizibue en de Tsjechische jeugdinternational Josef Kvida een nieuw contract bij Zwolle getekend.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie