De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de aanklacht tegen Tonny Vilhena aangepast. De middenvelder van Feyenoord wordt nu ook het slaan van een tegenstander ten laste gelegd.

Vilhena verschijnt woensdag voor de beroepcommissie van de KNVB. De middenvelder werd eerder voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk, vanwege het uitdelen van een elleboogstoot aan Sparta-spits Mathias Pogba.

Zowel de speler als de club ging niet akkoord met die straf en tekende beroep aan tegen dat vonnis. Daardoor kon Vilhena meespelen tegen AZ (5-2 zege) en sc Heerenveen (2-1 zege). Bij dat laatste duel maakte hij het winnende doelpunt.

De aanklager van de KNVB startte een onderzoek op basis van televisiebeelden, want scheidsrechter Danny Makkelie had de overtreding van Vilhena op Pogba niet gezien.

Als de middenvelder ook in hoger beroep wordt gestraft, mist hij zondag de Klassieker in de Amsterdam Arena tegen Ajax. Koploper Feyenoord verdedigt in de resterende zeven duels een voorsprong van zes punten op Ajax.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie