Bondscoach Danny Blind kan zaterdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije geen beroep doen op Stefan de Vrij.

De verdediger blijkt niet op tijd hersteld van zijn onderbeenblessure om mee te spelen, meldt het AD. De Vrij haakte woensdag voortijdig af tijdens de training van Oranje.

"Stefan is een twijfelgeval en hij zal ook vandaag niet volledig trainen. Het is een heel onschuldige blessure. Hij heeft een bloeduitstorting in de spier onder aan het scheenbeen", zei Blind vrijdag op zijn persconferentie in Sofia.

Nu blijkt dat de 25-jarige verdediger zijn voet nog niet vrij kan bewegen, waardoor Blind moet puzzelen met zijn opstelling. De keuzeheer kan in Bulgarije ook al niet beschikken over de geblesseerde Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma.

Met Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Wesley Hoedt, Bruno Martins Indi en Nick Viergever heeft Blind nog zes beschikbare centrale verdedigers in zijn selectie.

Tweede

Het WK-kwalificatieduel in het Vasil Levski Stadion begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter William Collum.

Oranje staat met zeven punten uit vier wedstrijden tweede in groep A van de kwalificatiereeks. Bulgarije heeft een punt minder en staat vierde, achter Zweden.

Dinsdag speelt Oranje vriendschappelijk tegen Italië in de Amsterdam Arena. Ook dat duel begint om 20.45 uur.

Vooruitblik: Waarom Oranje zaterdag van Bulgarije moet en gaat winnen
Vooruitblik: Waarom Oranje zaterdag van Bulgarije moet en gaat winnen

Bekijk het programma en de standen in de WK-kwalificatie