Nicolai Jörgensen moet zondag de WK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Roemenië aan zich voorbij laten gaan. De topscorer van de Eredivisie heeft last van zijn lies.

Jörgensen meldde zich begin deze week nog wel in het trainingskamp van Denemarken in München, maar de spits van Feyenoord is zaterdagochtend niet met de rest van de selectie op het vliegtuig naar Roemenië gestapt.

Jörgensen keert weer terug naar Rotterdam, waar hij op tijd fit hoopt te worden voor de Klassieker van volgende week zondag in de Amsterdam Arena tegen Ajax.

Eerder zag de Deense bondscoach Age Hareide al Ajacied Kasper Dolberg afhaken. De 19-jarige aanvalsleider heeft eveneens last van zijn lies en is grieperig. Marcus Ingvartsen van FC Nordsjaelland werd als vervanger voor Dolberg opgeroepen. Hareide haalt geen vervanger voor Jörgensen bij de groep.

Groep E

Denemarken is matig begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Uit de eerste vier duels werden zes punten gehaald, waardoor de Scandinaviërs derde staan in groep E. Roemenië staat met vijf punten op de vierde plek.

Het duel tussen Roemenië en Denemarken begint zondag om 20.45 uur.

Bekijk de stand en het programma van de WK-kwalificatie