FC Barcelona vernoemt het toekomstige stadion van het jeugdcomplex naar Johan Cruijff. Bij het Camp Nou stadion komt bovendien een standbeeld van de voetballegende, die vrijdag een jaar geleden overleed aan de gevolgen van longkanker.

Dat heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu zaterdag tijdens een speciaal belegde persconferentie  in Barcelona bekendgemaakt. Jordi Cruijff, de zoon van Johan, was ook aanwezig bij die persconferentie.

Het Estadi Johan Cruyff komt op het Ciutat Esportiva, het jeugdcomplex van de Spaanse club.

Naast de naam van het stadion en het standbeeld wordt er een sectie van het Barcelona-museum aan Cruijff gewijd. De familie van Cruijff doneert een Gouden Bal die hij won als beste speler ter wereld aan het museum. Bovendien wil de club de straat waar Camp Nou aan ligt naar Cruijff laten vernoemen.

Johan Cruijff: 1 Jaar sinds zijn overlijden
Johan Cruijff: 1 Jaar sinds zijn overlijden

Verheugd

Jordi Cruijff toonde zich verheugd met alle eerbetoon aan zijn vader. "Ik ben ontzettend trots en dankbaar. Mijn vader zou dit zeer gewaardeerd hebben", sprak hij tijdens de bijeenkomst. Die had twee dagen later plaats dan gepland wegens het overlijden van oud-voorzitter Agustí Montal, uitgerekend de man die Cruijff in 1973 naar Barcelona haalde.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona had mooie woorden voor Cruijff. "Johan liet ons weer rechtop staan met onze kin omhoog en bewees dat niets onmogelijk is. Het verhaal Barça-Cruijff is voor eeuwig."

Na het overlijden van Cruijf gingen in Amsterdam stemmen op de Arena, de thuishaven van Ajax, om te dopen tot Johan Cruijff Stadion. Tot nog toe is het daar niet van gekomen.

FC Barcelona vernoemt toekomstig stadion jeugdcomplex naar Cruijff
45
FC Barcelona vernoemt toekomstig stadion jeugdcomplex naar Cruijff