Gianluigi Buffon heeft een groep Albanese supporters "een schande" genoemd. De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Albanië (2-0) werd vrijdag onderbroken nadat fans vuurwerk vlak bij de doelman op het veld hadden gegooid.

Daarbij raakte een steward gewond. De wedstrijd in Palermo werd acht minuten lang stilgelegd.

"Het was echt een schande", zei Buffon na de wedstrijd tegen Italiaanse media. "De wedstrijd verliep sportief van beide kanten, maar zoals vaker was er een kleine groep die een manier vond om op negatieve manier de aandacht op zich te vestigen."

Buffon (39) speelde vrijdag zijn duizendste duel als prof. In zijn 168e interland hield de aanvoerder van Italië bovendien zijn doel schoon. Dankzij treffers van Daniele De Rossi (penalty) en Ciro Immobile (kopbal) won Italië het duel.

"Aan mij en de andere routiniers is het de taak om op het veld te presteren en tegelijkertijd onze mentaliteit over te brengen aan de jongere generatie", aldus Buffon.

"We hadden het niet gemakkelijk, want Albanië kon aardig wat kansen creëren. Maar gelukkig hoefden we daar niet de prijs voor te betalen."

Spanje

In groep G van de kwalificatie heeft Italië net als Spanje dertien punten uit vijf duels. Normaal gesproken strijden de twee Zuid-Europese landen om groepswinst en daarmee directe kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De nummer twee wordt veroordeeld tot de play-offs.

Spanje heeft een beter doelsaldo dan de Italianen. In september speelt Spanje thuis tegen Italië.

Buffon keek alvast vooruit op dat topduel. "We zullen zeker niet de favoriet zijn, maar ze zijn niet onverslaanbaar. Geen enkel team is dat."

"Als we met geloof in eigen kunnen spelen, dan kunnen we ze serieuze problemen bezorgen."

De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd voor Italië is op 11 juni thuis tegen Liechtenstein.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de WK-kwalificatie