Robert Maaskant krijgt de opdracht om Go Ahead Eagles te behoeden voor degradatie. De 48-jarige coach tekende zaterdag een contract tot het einde van het seizoen.

Diverse media meldden vrijdag al dat Maaskant in Deventer de opvolger zou worden van Hans de Koning. De hekkensluiter van de Eredivisie zette hem woensdag op straat wegens tegenvallende resultaten.

In de laatste vijf wedstrijden wist Go Ahead slechts één punt te veroveren, waardoor de ploeg laatste staat in de Eredivisie. De nummer zeventien ADO Den Haag heeft twee punten meer, terwijl Excelsior - dat op de veilige vijftiende plek staat - vier punten meer heeft dan de 'Eagles'.

Maaskant, die in 2002 al eens een korte periode aan het roer stond bij Go Ahead, was voor het laatst werkzaam als trainer bij NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion werd hij in oktober 2015 ontslagen. Hij degradeerde met NAC uit de Eredivisie.

In het verleden had NAC ook RBC Roosendaal, Willem II, MVV, Wisla Krakow, Texas Dutch Lions, FC Groningen en Dinamo Minsk onder zijn hoede.

Power

Technisch manager Dennis Bekking denkt dat Maaskant de juiste man is om Go Ahead te behoeden voor degradatie. "Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen. Iets wat we nodig hebben, aangezien het een samenwerking van maximaal elf wedstrijden betreft", aldus Bekking op de website van de club.

“In de strijd om lijfsbehoud hebben we behoefte aan een ervaren trainer, die beschikt over veel power en gogme."

Maaskant zelf heeft er ook vertrouwen in dat hij Go Ahead in de Eredivisie kan houden. "In mijn ogen is niks onmogelijk, als je maar alles doet om te winnen. Zelfs als ik tegen mijn beste vriend speel, doe ik nog álles om te winnen. Die mentaliteit neem ik uiteraard ook mee naar Go Ahead Eagles", aldus Maaskant.

Decheiver

Voor assistent-trainer Harry Decheiver is per direct geen plek meer op de bank. De oud-spits liet vrijdag weten na dit seizoen bij Go Ahead te vertrekken, waarop de clubleiding besloot om Decheiver meteen weg te halen bij het eerste elftal.

"Juist nu zijn spelers, club en fans gebaat bij een volle focus op de sportieve strijd om handhaving", aldus Go Ahead zaterdag. Decheiver maakt het seizoen af als trainer van het onder 19-elftal.

Decheiver wordt de rest van het seizoen vervangen door Marco Koorman, die in Deventer de beloften onder zijn hoede heeft.

Het eerstvolgende Eredivisieduel van Go Ahead is op zondag 2 april, wanneer FC Twente om 16.45 uur de tegenstander is in Enschede.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie