Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft geen zin om in te gaan op de uitlatingen die spits Karim Benzema donderdag deed.

De aanvaller van Real Madrid behoort al ruim een jaar niet meer tot de selectie van 'Les Bleus' en vroeg deze week openlijk om een verklaring van Deschamps.

Deschamps had vrijdag een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg echter geen zin om opheldering te geven.

"Ik ga nu niet over Benzema praten", zei de bondscoach. "Dat is voor ons op dit moment niet van belang. Voor ons telt alleen de wedstrijd tegen Luxemburg. Voor de staf en de 24 spelers die hier zijn, gaat het alleen daar over."

Benzema kreeg eind 2015 te horen dat hij voorlopig niet welkom was in de nationale selectie, vanwege zijn rol in een afpersingszaak die draait om een seksvideo van collega-international Mathieu Valbuena.

De spits van Real Madrid miste daardoor onder meer het EK. Zijn schorsing liep in september af, maar ook daarna riep Deschamps hem niet op. "Ik wil praten met de trainer, dan kan hij mij vertellen wat hij denkt", zei Benzema donderdag op de Franse radio.

81 interlands

Deschamps liet begin dit jaar weten dat de deur voor Benzema bij de nationale ploeg niet definitief is gesloten, maar een uitnodiging bij de koploper in de WK-kwalificatiepoule van het Nederlands elftal bleef ook deze interlandperiode uit.

Benzema droeg 81 keer het shirt van de nationale ploeg. Hij maakte daarin 27 doelpunten.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de WK-kwalificatie