Het Spaanse hooggerechtshof zal op donderdag 20 april, drie dagen voor de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid, het beroep behandelen van Barça-ster Lionel Messi tegen zijn gevangenisstraf van 21 maanden voor belastingfraude.

Dat meldt een woordvoerder van het hof vrijdag.

Een Spaanse rechter veroordeelde Messi en zijn vader Jorge Messi vorig jaar juli wegens belastingontduiking. De 29-jarige aanvaller kreeg naast zijn gevangenisstraf ook een boete van 2 miljoen euro, zijn vader moet 1,5 miljoen euro betalen.

Beide Argentijnen, die direct in beroep gingen tegen de straf, hoeven niet daadwerkelijk de cel in, omdat gevangenisstraffen onder de twee jaar volgens de Spaanse wet als een proeftijd in vrijheid doorgebracht mogen worden.

Vrijspraak

Messi zou met hulp van zijn vader de Spaanse fiscus tussen 2007 en 2009 voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld met verzwegen inkomsten uit portretrechten.

De Argentijn heeft altijd ontkend op de hoogte te zijn geweest van de fiscale fraude. Het Spaanse Openbaar Ministerie had vrijspraak geëist voor Messi.

Real Madrid staat momenteel bovenaan in de Spaanse competitie met 65 punten uit 27 duels. Barcelona heeft twee punten minder en een wedstrijd meer gespeeld.

De Clasico in Madrid vindt plaats tijdens de 33e van in totaal 38 speelrondes en zou dus zeer belangrijk kunnen zijn in de titelstrijd.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division