Vincent Janssen reist vrijdag niet mee met het Nederlands elftal naar Sofia voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Bulgarije.

De 22-jarige spits heeft nog altijd griep en is niet in staat om te spelen. Hij miste donderdag al de besloten training van Oranje in de Arena.

Door de afwezigheid van Janssen staat Bas Dost vrijwel zeker in de spits tegen Bulgarije. De aanvaller maakte dit seizoen al 24 competitietreffers voor Sporting Lissabon.

Bondscoach Danny Blind roept geen vervanger op voor Janssen.

Lens

Janssen kreeg de afgelopen maanden nauwelijks speeltijd bij zijn club uit Londen. Toch geniet hij nog steeds het vertrouwen van de bondscoach. Afgaande op de trainingen leek het erop dat Janssen zou starten tegen Bulgarije.

Dost is nu de enige echte centrumspits in de selectie van Oranje. Blind vertelde afgelopen week dat Jeremain Lens in geval van nood ook uit de voeten kan op de positie centraal in de aanval.

Luuk de Jong maakte wel deel uit van de voorselectie van Oranje maar de bondscoach nam de spits van PSV niet op in zijn definitieve keurkorps.

Groep A

Oranje traint vrijdagavond na aankomst in Sofia in het nationale stadion van Bulgarije. Daar wordt zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Bulgaren gespeeld. De aftrap in het Natsionalen Stadion Vasil Levski is om 20.45 uur.

Oranje staat met zeven punten uit vier duels tweede in groep A van de WK-kwalificatie. Bulgarije heeft een punt minder en staat vierde.

Volgende week dinsdag speelt het Nederlands elftal vriendschappelijk tegen Italië in de Amsterdam Arena.

Bekijk het programma en standen van de WK-kwalificatie