Voetbal

Trainer Vonk na dit seizoen weg bij Telstar

Telstar neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van trainer Michel Vonk. Hij is sinds medio 2014 hoofdcoach van de Jupiler League-club.

"De afgelopen weken voerden de club en Michel intensieve gesprekken. De slotsom is dat de samenwerking aan het eind van dit seizoen gaat eindigen", meldt Telstar dinsdag op zijn website. De club heeft nog geen opvolger op het oog.

De 48-jarige Vonk eindigde in zijn eerste seizoen als vijftiende met de club en vorig jaar werd Telstar twaalfde. Momenteel bezet de club uit Velsen de vijftiende plek op de ranglijst, waardoor een plek in de play-offs zo goed als is uitgesloten. 

"Ik ben Telstar dankbaar voor de kans die zij mij hebben gegeven en ben trots op hetgeen ik de afgelopen drie jaar bij deze club heb neer kunnen zetten", zegt Vonk bij de bekendmaking van het nieuws.

Betere club

Algemeen-directeur Pieter de Waard betreurt het vertrek van Vonk, die eerder trainer was van Sparta. "Met Michel vertrekt de meest allround hoofdtrainer en technisch manager die ik bij de club mee heb gemaakt", aldus De Waard. 

"'De Witte Leeuwen' vonden in hem een vakman en we leerden een hoop van elkaar. Hij verdient meer sportief geluk en een nog betere club dan Telstar."

Komend weekend komt Telstar vanwege de interlandperiode niet in actie. Volgende week vrijdag speelt de club uit tegen Almere City.

Bekijk de stand en het programma in de Jupiler League

Tip de redactie